Geen categorie

Dordrecht

Dordrecht is, ondanks het feit dat het de oudste stad van Holland is, relatief onbekend. Hier zie je dus geen drommen toeristen en lange rijen voor de bezienswaardigheden. We merken dat bezoekers elke keer weer aangenaam verrast zijn door wat Dordrecht te bieden heeft. Neem nu alleen al de historische binnenstad met ruim 1600 monumenten en de fraaie ligging tussen grote rivieren en Biesbosch in. 

Hieronder een aantal tips die Dordrecht volgens ons de moeite van het bezoeken waard zijn.

Het Dordrechts Museum: pas gerenoveerd
Museum van Gijn: een groots partriciershuis
Het Hof: de geboortplek van Nederland
De Grote Kerk: beklim de 108 meter hoge (scheve) toren

Een bijzondere nieuwe plek in Dordrecht is Villa Augustus met een geweldig mooie tuin en restaurant. Vlak daarnaast staat het Energiehuis; de plek voor (podium)kunsten en cultuur.

Dordrecht is echt een evenementenstad. Hier ziet u een overzicht voor dit jaar. Enkele favorieten van ons zijn het Bachfestival, Big Rivers (Jazz en Blues) en Theaterfestival Bies. 

 

 

Maar ook in Rotterdam – slechts 12 treinminuten van ons vandaan – is het hele jaar door een veelzijdig aanbod met bijvoorbeeld het North Sea Jazzfestival en het International Filmfestival Rotterdam. 

In Dordrecht is het goed winkelen. Op zoek naar iets speciaals? We hebben wel een paar tips voor u. Gezellig en vooral heel erg Dordts is de vrijdag- en zaterdagmarkt. Op de eerste zondag van de maand zijn alle galeries en antiquairs open tijdens het Kunstrondje Dordt en op de laatste zondag van de maand is het koopzondag.  

Een aanrader vinden wij het waterrondje Dordt, een uur durende rondvaart per (open!) fluisterboot door de oude havens en over de oude Maas.  U kunt ook de Waterbus nemen naar Rotterdam. De boot stopt onderweg ook in de Alblasserwaard (Kinderdijk). De fiets mag gratis mee! 

In de Dordtse Biesbosch kunt u een fluisterboot, kano of roeiboot huren maar het gebied hier is nogal aangeharkt. Uitgestrekter is de Brabantse Biesbosch die vanaf het Eiland van Dordt gemakkelijk te bereiken is via het autoveer naar Werkendam. Vlak bij de Spieringsluis is een restaurant  waar bootjes te huur zijn. Maar het beste kunt u hier de Biesbosch per kano verkennen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *